Creatieve slaapoplossingen om ruimte te besparen

In de grote steden schieten de prijzen per vierkante meter de laatste jaren enorm omhoog. Een kleine ruimte optimaal benutten vraagt om creativiteit. Een bed neemt vaak veel ruimte in. Dit biedt verschillende mogelijkheden om de slaapplek te combineren met een andere gebruikersfunctie.

 

Een bed neemt in het algemeen veel ruimte in en wordt in het algemeen alleen gebruikt om op te slapen. Vandaar dat er met het verminderen van de ruimte van een bed veel winst kan worden behaald. Door het bed na gebruik te kunnen verbergen lijkt een ruimte al meteen een stuk groter.

 

Een slaapbank

Een huis is pas een huis als je er tot rust kan komen. Een comfortabele bank speelt daarbij een belangrijke rol. De keuze in banken is enorm, zowel qua omvang als qua materiaal. Een bank is goed te combineren met een functie als bed. De enige voorwaarde is vaak dat de bank lang genoeg is om comfortabel op te kunnen liggen. Door ingenieuze rolsystemen neemt een uitgeklapte slaapbank vaak niet eens zo heel veel meer ruimte in ten opzichte van de gewone bank.

 

Een bedkast

Een andere oplossing waarmee je veel ruimte kunt besparen is de bedkast. Door het bed horizontaal of verticaal op te kunnen klappen neemt het bed nauwelijks extra ruimte in. Het bed gaat volledig op in de kast. De ruimte kan vervolgens voor een andere functie gebruikt worden, bijvoorbeeld als werk- of eetruimte. Het voordeel van een bedkast is dat de oplossing op maat kan worden gemaakt, een bedkast kan gecombineerd worden met een grote opbergkast of alleen met de opbergruimte voor het bed. De meeste bedkasten worden geleverd inclusief lattenbodem, waardoor er op slaapkwaliteit nauwelijks tot niets ingeleverd hoeft te worden.

 

Met de slaapbenodigdheden in een huis kan dus veel ruimte bespaard worden met een slaapbank of bedkast. Uiteraard zijn er nog veel meer onderdelen in het interieur die hun functie kunnen combineren met het bed.

Deel deze blog

Over ons

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris ut suscipit arcu.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden