Wat zijn de voordelen van een goed rolluik?

Een rolluik is een steeds populairder wordende zonwering door de vele voordelen die eraan hangen. Zo biedt het niet alleen bescherming tegen weersinvloeden, maar biedt het ook extra veiligheid voor je woning. Wil je weten waarom jij voor een rolluik moet kiezen in plaats van bijvoorbeeld een uitvalscherm, knikarmscherm of een markies.

Licht en geluid onder controle

Met rolluiken kunt je regelen hoeveel licht er in de ruimte komt. Als je bijvoorbeeld volledig in het donker wilt zitten, dan sluit de je rolluiken volledig. Dit is een geweldige optie voor mensen die ’s nachts werken en overdag slapen. Als je helder licht of iets daartussenin wilt, rol je de rolluiken gewoon op totdat het er goed uitziet. Je kunt niet alleen het licht controleren, maar ook het geluid. Rolluiken kunnen het geluid van het verkeer, vogels, vliegtuigen en meer verminderen.

Extra beveiliging voor je woning of bedrijf

Rolluiken geven je huis extra veiligheid. De rolluiken hebben een vergrendelsysteem en fungeren als barrière. Niet alleen dat, maar dieven zoeken woningen met een gemakkelijke toegang, ze zien rolluiken en worden afgeschrikt. Dit betekent dat de rolluiken een afschrikkende werking hebben op inbraak.

Rolluiken hebben een isolerende werking

Rolluiken zijn isolerend. De rolluiken kunnen voorkomen dat de warmte in de winter uit huis ontsnapt en dat de warmte in de zomer in je huis komt. Dit betekent dat je huis op een comfortabele temperatuur wordt gehouden en dat je zelfs een beetje geld kunt besparen op de energierekening.

Makkelijk te onderhouden

Het laatste wat je wilt is een raambeslag dat niet gemakkelijk te onderhouden is. Ten opzichte van katoenen zonnewering heb je dit probleem met rolluiken niet. Gewoon afvegen met een vochtige doek. Deze hoeven niet vaak gereinigd te worden. Een rolluik kan ook worden gereinigd door een mild reinigingsmiddel op de gesloten luiken te spuiten en vervolgens te reinigen met een zachte borstel.

Deel deze blog

Gerelateerde berichten

Over ons

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris ut suscipit arcu.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden