Beton: de upgrade voor je achtertuin

De achtertuin veranderen in je favoriete plek om te ontspannen, vrienden en familie te ontvangen en met de kinderen te spelen staat bij veel mensen hoog op de verlanglijst. Het upgraden van jouw achtertuin is niet alleen een goede manier om de kwaliteit van leven te verhogen, maar ook om de waarde van je huis te verhogen.

Als je hebt nagedacht over het veranderen van je achtertuin in je droomtuin, begin je met het nadenken over de materialen die je wil gebruiken. Er is een verscheidenheid aan producten die landschapsontwerpers en aannemers gebruiken om structuren te creëren, en het is aan jou om te beslissen wat het beste is voor jouw visie, jouw budget en jouw prioriteiten.

Cementtegels voor buitenruimtes

Cementtegels worden al snel de volgende “must have”-trend in de huis- en tuinwereld. Maar wees niet bang; cementtegels gaan binnenkort nergens heen en zijn al eeuwenlang een van de populairste decoratiematerialen. In tegenstelling tot keramische tegels worden cementtegels niet in een oven gebakken en zijn ze niet gemaakt van klei en glazuur dat na verloop van tijd gemakkelijk kan wegslijten en verbleken. Cementtegels worden gemaakt van een mengsel van cement, zand, kleurpigmenten en poedermineralen, dat in een mal wordt gegoten en met ongeveer een ton druk wordt samengeperst tot een slijtvast product.

Cement tegel vs. Beton vs. Baksteen Pavers

De meest voorkomende materialen die huiseigenaren en aannemers gebruiken voor buitenruimtes zijn baksteenbestrating en gestort beton. Ze zijn gemakkelijk in te kopen en de meeste aannemers weten hoe ze deze vloertypen moeten installeren, maar we raden je aan om creatief te denken.

Cementtegel versus gestort beton

Stortbeton is een populaire keuze voor het creëren van grote buitenruimtes, zoals terrassen, buitenkeukens en eetruimtes. Beton kan na verloop van tijd echter barsten door temperatuurschommelingen en intensief gebruik.

Cementtegels worden onder grote druk samengeperst wanneer ze verzegeld en gevormd worden. Mocht er in jouw achtertuin een tegel barsten, dan kan deze eenvoudig vervangen worden zonder dat er een heel nieuw stuk beton gegoten moet worden.

De vele manieren om cementvloertegels te gebruiken in de achtertuin

In uw achtertuin zijn de mogelijkheden echt grenzeloos om met cementtegels om ruimte van jouw dromen te creëren.

De patio

Cementtegels zijn slijtvast en duurzaam genoeg voor de patiovloer. Ze zijn bestand tegen intensief gebruik en buitenmeubilair zonder te verbleken of te slijten.

Looppaden

Als je een looppad heeft in de achtertuin van het huis, tegel deze dan met cementtegels en profiteer van hun duurzame en gemakkelijk te reinigen oppervlak.

Buiten Keuken en Bar

Veel huiseigenaren voegen keukens en bars toe aan hun achtertuin om nog meer van het buitenleven te genieten en de ultieme uitgaansplek te creëren. Gebruik een cementtegel voor de vloer en muren van deze gebieden om vlekken en waterschade tegen te gaan.

Buiten Trappen

Als je een trap heeft die leidt naar een bovendek of ander deel van jouw achtertuin, gebruik dan cementtegels om ze een ontwerp-upgrade te geven die duurzaam en minder glad is dan veel andere vloeropties.

Ben je enthousiast geworden over het gebruik van tegels als vloerbedekking in je achtertuin? Neem dan eens een kijkje op Zamsierbestrating.nl, de specialist op het gebied van tuininrichting.

Deel deze blog

Gerelateerde berichten

Over ons

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris ut suscipit arcu.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden