3 tips om een gietvloer goed te onderhouden

Een nieuwe gietvloer glanst, ziet er mooi egaal uit en is relatief onderhoudsarm. Toch vraagt ook een gietvloer zo nu en dan om een schoonmaakbeurt. Het juiste onderhoud kan de levensduur van de vloer aanzienlijk verlengen. We geven een aantal tips om je gietvloer schoon en fris te houden.

 

Voorkom krassen in de vloer

De bovenlaag van een gietvloer is stevig, maar er kunnen op een gegeven moment wel krassen in het kunststof ontstaan. Om dit te voorkomen is het aan te raden alle meubels te voorzien van anti-kras doppen of vloerglijders. Ook bij het verschuiven van spullen is het verstandig om te tillen in plaats van de schuiven, zodat er geen frictie ontstaat. Ten slotte is een goede mat bij de voor- en achterdeur aan te raden, omdat alles wat je naar binnen loopt op de vloer kan schuren.

 

Wekelijkse schoonmaak

De doorsnee schoonmaak kan zowel droog als nat uitgevoerd worden. De gietvloer kan gewoon schoongemaakt worden met een stofzuiger of stofwisser. Door het gladde oppervlak zijn vlekken in het algemeen goed te verwijderen een keukendoekje. Bij donkerdere vloeistoffen kan het nodig zijn een doekje iets nat te maken.

 

Een gietvloer is waterbestendig en kan dus ook prima nat worden gereinigd. Dit kan het beste met een mop of een dweil. Als de vloer niet erg vuil is, is het schoonmaken met alleen water voldoende. Mocht er wel echt vuil op de vloer zitten dan is het gebruik van een vloerreiniger aan te raden.

 

Toplaag vervangen

Een gietvloer bestaat uit verschillende lagen. In het algemeen gaat een gietvloer bij goed onderhoud wel 10 jaar mee. Daarna kunt er voor kiezen om alleen de bovenste laag te laten vervangen. Dit is een stuk goedkoper dan de aanleg van een nieuwe vloer en de gietvloer ziet er na een nieuwe behandeling weer als nieuw uit.

Deel deze blog

Gerelateerde berichten

Over ons

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris ut suscipit arcu.

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden